27 Mayıs 2011 Cuma

CLICKBANK NEDİR,NASIL İŞLER ?



Herkese Merhaba,

Affiliate Marketing ya da bildiğimiz adıyla Satış Ortaklığı Sisteminde internetten para kazanma yolları içerisinde en öncelikli sırada gelen ve konuya esas olan şeyin alıcıyı cezbedecek reklam metinleri ve bu metinlere ait anahtar kelimeleri iyi bir analiz sonucu hazırlamak ve Google,Yahoo vs.gibi arama motorlarında yayınlanmasını sağlamak olduğunu bu işe meraklılarınız da girişenlerimiz de artık yeterince öğrenmiştir.

Bugünkü makalemin konusunu özellikle reklamı yapılacak ürünlerin nereden ve nasıl bulunacağına dair olan sorularınıza bir cevap niteliğinde yazıyorum.

Sevgili Arkadaşlar,

Bildiğiniz gibi Affiliate Marketing Sistemini kısaca yeniçağ komisyonculuğu olarak adlandırabileceğimizi daha önceki yazılarımda da belirtmiştim.

İşte işin bu komisyonculuk kısmında biz affiliateler ( satış ortakları ) için bünyesinde barındırdığı yaklaşık 14 bin çeşit ürün ile en temel Affiliate Ağı olan Clickbank Nedir,Nasıl İşler konusunu biraz irdeleyeceğiz.



Yeri gelmişken unutmadan şunu da söyleyim.Clickbank asla yegane Affiliate Ağına sahip bir site değildir. Plimus,Moreniche, Commission Junction, ShareASale vb.gibi birçok affiliate sitesi de mevcuttur.Tabii bunların arasında bizim de ilk affiliate sitesi olan Xticaret ve Clickmerkezi de unutmamak lazım.

Ama bugünkü konumuz sektördeki önemli bir yere sahip,içeriğindeki ürün çeşitliliği bakımından da çoğu affiliateçinin vazgeçilmezi olan Clickbank.



Clickbank Nedir,Nasıl İşler ?

Clickbank Nedir,Nasıl İşler ? sorusuna en basit cevap olarak,ürün sahiplerini affiliate (satış ortakları ) üyeleri ile biraraya getiren genel anlamda bir sosyal ağdır diyebiliriz.Gerçekleşen satış işlemlerinde satış ortaklarına ait komisyonların temini,ürün sahiplerinin paylarının temini gibi konuları düzenleyen çok geniş bir internet pazarlama platformudur.

Clickbanka ücretsiz olarak üye olunabilir.Üyelik işlemini gerçekleştirdikten hemen sonra,14 bine yakın farklı üründen istediğinizi,sizin için satışı olabilecek ürünü seçip,reklam kampanyanızı hazırladıktan sonra dilerseniz Google’da dilerseniz Yahoo veya diğer arama motorlarında yayınlatıp,hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz.



Clickbank ödemelerinizi adınıza düzenlenmiş çek ile yapar.Kayıt işlemi sırasında belirlediğiniz çek limitine eriştiğinizde 7-15 gün içerisinde çekiniz adresine gelmektedir.En düşük limit 100 $ dır.

Komisyon oranlarının % 50 - % 75 civarlarında olduğunu hesaba katarsak,reklamını yaptığınız 1-2 ürünün satışından elde edeceğiniz gelirle hemen zaten bu limite erişirsiniz.

Şimdilik burda bırakıyorum.Daha sonraki yazılarımda Clickbank konusuna tekrar tekrar eğileceğiz.Konu hakkında sorularınız olursa bana çekinmeden e-mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Affiliate Marketing ve Clickbank hakkındaki bir diğer yazıya buradan ulaşabilirsiniz.
Devamını Oku

26 Mayıs 2011 Perşembe

İNTERNETTEN PARA KAZANMA YÖNTEMLERİ



Bugünkü makalemi,internetten para kazanmak ya da evde ek bir gelir sağlamak isteyenler için,bu sitede aralıklı olarak da anlatmaya çalıştığım Affiliate Marketing Sisteminin yanısıra yine internet dünyasında başka hangi yollarla veya yöntemlerle kazanç sağlanabilir konusuna ayırdım.

Sevgili Arkadaşlar,

İnternetten para kazanmanın başka yolu yok mu ? ” diyenleriniz için de pek çok internetten para kazanma yöntemleri mevcuttur.



İnternet dediğimiz şey ucu bucağı görünmeyen bir okyanus gibidir.Gelişen toplumlarda kullanım sıklığı itibariyle günden güne artarak,günümüz moda deyimiyle “ patladi gitti ” durumundadır.  :)

Hal böyle iken,ortaya çıkan pazarın büyüklüğüde inanılmaz boyutlara ulaşmıştır.

İş dünyasının her çeşit sektöründe faaliyet gösteren şirketler,organizasyonlar ya da kişiler,internetin ortaya çıkardığı bu devasa pazarda önemli yerlere gelebilmek için sürekli farklı pazarlama yöntemlerini de deneme yarışı içerisindedirler.



Bugün internette aranıldığı zaman hemen bulunabilmek ve daha önemlisi bu özelliği devamlı kılmak,böylece gelir seviyelerini arttırarak sektörde devamlılık sağlamak,ticaret hayatının olmazsa olmazıdır.

İşte saydığım tüm bu sebeplerden ötürü,internet yoluyla talebi karşılamak için arzedilen çok çeşitli yöntemler ortaya çıkmıştır.

Bunlar ;






- PPC,PTC : Bu sistemlerde aracı site anlaşmalı olduğu sitelerin gösterilme oranını arttırmak maksatlı hazırladıkları günlük site adresleri listesine tek tek tıklayarak,her tıklama başına 0,01-0,25 $ arası değişen ödemeler yapmaktadır.Riski yoktur,tıkladığınız ekranı 30s.gibi belli süreler dahilinde açık bırakmalısınız.Günlük 10-15 dakikalık bir zaman içerisinde topu topu kazanacağınız 0,10-0,15 $. ( Dikkat 10-15 cent,yoksa bu 10-15 dolar değil ! ) Zaten günlük verilecek listede 10-15 adrestir.Hepsi bu !



- İndirme başı ödeme yönteminde ise sanal ortamda paylaşım yapılan adreslerden dosya indirmelerden,indirme başı genelde 5 $ ödeme yapılan sitelerdir.Kazanç sağlayabilmek için yüklediğiniz dosyanın indirilme sıklığı olması lazımdır.Yoksa 100 tane de dosya ya da program yüklesenizde rağbet görmezse hiçbirşey kazanamazsınız.




- Anket doldur kazan yöntemiyle de para kazanabilirsiniz.Bunun için yüzlerceye siteye üye olma aşamasını gerçekleştirmeniz ve sonrasında e-mailinize gelen 15-40 dakikalık anketleri doldurmanız istenir sizden.Anket başına da 5-15 $ arası para alırsınız ama….Ama onca zaman harcayıp doldurduğunuz anketin parası elinize geçer mi,geçerse ne zaman vs.gibi problemlere hazırlıklı olun derim ben.Yani ödeme yapan şirketleri bulmakta sizi bu işten soğutur,kazandığınız üç-beş ile kalırsınız.




- Stok fotoğraf satarak da internetten para kazanabilirsiniz.Ama yine eğer fotoğraflarınız belli kaliteleri sağlamıyorsa zaten neredeyse yok yok durumuna gelmiş fotoğraf okyanusunda kaybolup gidersiniz.

Bunlar gibi hepsi birbirinin benzeri programlar sayesinde de internetten ek bir gelir elde edebilirsiniz.

Ama tekrar tekrar söylüyorum.Bunların hepside harcanılan zaman-verilen emek-elde edilen kazanç ölçüsünde Affiliate Marketing Sistemi ile kıyaslanamaz.



Çünkü Affiliate Marketing Sisteminde siz günde 1 saatinizi harcayarak,yapacağınız doğru analizler sayesinde çok kısa sürelerde hazırlayacağınız reklam kampanyaları ile elde edeceğiniz kazanç miktarı ve bunun aydan aya göreceli artışı gerçeği,yukarıda saydığım bütün internetten para kazanma yöntemlerini tek kalemde geçmektedir.

Hala şüphesi olanlar ya da diğer yöntemlerden medet umanlara son bir iki hatırlatma…

İçinde bulunduğun finansal zorluklardan kurtulma veya sadece kendine ek bir gelir olması adına yaptığın ıvır zıvır işlerden para kazanabilirsin ama o işler için harcadığın emeğinin tam karşılığını alamayacağını,bu tür şeyleri defalarca denemiş biri olarak,bilmeni isterim.

Bugün gerçekten kazanmak istiyorsan,gittikçe dijitalleşen bu çağda sen de kendine çağın gereksinimi olan internetten kendine uygun bir yol seç ve hakkıyla kazananlardan ol !



Benim Affiliate Marketing Sistemi yöntemleri ile nasıl kazanç sağlamaya başladığımı öğrenmek istersen şu yazımda belirttiğim başucu kaynakalarına sen de buradan ulaşabilirsiniz.
Devamını Oku

25 Mayıs 2011 Çarşamba

NEDEN İNTERNET,NEDEN AFFILIATE MARKETING ?




Herkese Selamlar,

Affiliate Marketing Sistemi ile internetten para kazanma konusunda cidden ilgili olan kimselerden sıklıkla duymaya başladığım kimisi şüpheci kimisi araştırmacı hislerle sorulduğuna inandığım sorular da yok değil.

Neden Affiliate Marketing ?

" Sadece 2-3 satır reklamla bu iş nasıl olacak " ?

Sevgili Arkadaşlar,

Her ne kadar Affiliate Marketing Sistemini bir nevi yeni çağ komisyonculuğu gibi görebilsekte,esas yapılan iş;bilinen komisyonculuğun aksine,odaklı müşteriye ürün satımını gerçekleştirmeye yarayacak reklam metinlerini hazırlamakta bitiyor.

Bu yüzden bazılarınızın “ sadece 2-3 satır reklam “ diyerek olayı bu kadar basite indirgemesini aklım almıyor doğrusu.

Sistem gereği hazırlanan ilanlar hergün 200 milyonun üzerinde arama yapılan Google da arama sonuçları yanındaki reklam sütunlarında devamlı gösterilmektedir.

Eğer siz sadece Google ile yetinmeyip son zamanlarda güçlerini birleştiren Yahoo,Bing ve Microsoft gibi diğer arama motorlarında da veya 500 milyondan fazla üyesi olan Facebook,200 milyonu geçen Twitter ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinin reklam alanlarında da yayınlatırsanız,internetten para kazanmamanız için hiçbir geçerli nedeniniz kalmamaktadır.



Düşünsenize,bugün dünyada toplam internet kullanıcısı sayısı 2 milyarı aşmış durumda.Bu kadar insan hergün internet dediğimiz sanal alemdeki çeşitli platformlarda dosya,bilgi,resim,video paylaşırken aynı zamanda bazılarımız alışverişlerimizi de bu kanallardan yapmaktayız.

İnanmayanlar ( ! ) ,siz bu devasa döngünün içine girmeseniz bile bu rakamlar gerçektir.

Gelişen teknoloji sayesinde bu rakamlar gün geçtikçe de artmaktadır.



Şimdi yukarıda saydığım bu rakamları göz önünde bulundursak,internet denilen gelmiş geçmiş en etkili pazarlama aracı sayesinde devamlı büyüyen bu pastadan sizde payınızı almak istemez misiniz ?

Ve bunu yapmanız için ihtiyacınız olan iki şey,kendiniz ve internete bağlı bir bilgisayar !

Kazanç sürenizi daha kısaltmak ve gerektiğinde uzman yardımına kolayca ulaşabilmek isteyenler içinde önceki yazılarımda da tavsiye ettiğim kaynaklardan faydalanabilirsiniz.

İnternetten nasıl para kazanılır konusunda çok değerli bilgilerle dolu olan bu kaynaklara buradaki inceleme yazımdan ulaşabilirsiniz.
Devamını Oku

AFFILIATE MARKETING SİSTEMİNDEKİ PÜF NOKTALAR




Merhaba Arkadaşlar,

İnternet içerisinde bir web site sahibi olmadan nasıl para kazanılır konusu,Affiliate Marketing Sistemi ile yeni tanışanlarınızın akıllarında kısmen de olsa soru işaretleri uyandırıyor.




Bu nedenle konuyu ana hatlarıyla birlikte biraz daha açarak önemli püf noktaları üzerinde durmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Affiliate Marketing Sistemi için aslında halihazırda dünya tarihinin en eski çağlarında iken var olan ticari mesleklerden Komisyonculuğun yaşadığımız çağdaki modernleşmiş adıdır diyebiliriz.

Mevzu böyle olunca,herkesin aklına ilk gelen mutlaka şu oluyor :

- Kimin malını kime satacağız ?

Affiliate Marketing Sistemi her ne kadar Komisyonculuk mesleği ile ilişkilendirilebilse bile, çoğu ekonomi uzmanı gibi bence de dünya tarihinin belki de gelmiş geçmiş en iyi pazarlama aracı olan internet sayesinde var olabilen,zaman-mekan ilişkisini bir anlamda ortadan kaldıran sanal platformların aracılığıyla ürün sahibini,müşteriyi ve yukarıda belirttiğim gibi komisyoncu öğelerini birbirlerinden bağımsız,bildiğimiz anlamda herhangi bir pazarlama ve satış ilişkisine girmeden ürün satımının gerçekleşebildiği bir sistemdir.

Biliyorum bu açıklama belki de biraz uzun oldu,ama sistemin mantığını ve önemli püf noktalarını göstermesi açısından çok değerli bir tanım olarak kabul etmeliyiz.

Bir örnek verecek olursak ;

Ahmet Bey,küçük ölçekli işletmesinde sağlık sektöründe kullanılmak üzere çeşitli bitkisel zayıflama ürünleri üretmektedir.



Ahmet Bey’de her işletme sahibi gibi yaptığı işten en düşük maliyetle en yüksek karı hedeflemektedir. İşletmesinin ortalama seviyelerde olan gelirlerini arttırmak için daha büyük pazarlara girerek daha çok ürün satışı gerçekleştirmek istemektedir.

Ama piyasada var olan pazarlama ve reklam araçlarının yüksek bedelleri karşısında aynı anda hem daha çok kişiye ulaşma hem de daha çok satış gerçekleştirme adına internetteki bir affiliate sitesi ile anlaşır.





Affiliate Programı ya da sitesi ürün sahibi ile anlaştığı üzere her ürün satışı için,ürün sahibi adına ürünün reklamını yapıp satışını gerçekleştirmede aracılık yapacak kendi site üyelerine verilecek komisyon oranlarını belirler.




Affiliate sitesine kayıtlı üyeler,site içerisinde gösterilen ürünlerden istediklerine Google,Yahoo-bing,MSN,YouTube,Facebook,Twitter ve daha nice sanal platformlarda yazılı veya görsel reklam kampanyaları yaparak,ürün satışını sağlarlar.Doğru yapılan reklam kampanyaları sayesinde gerçekleşen satışlardan da affiliate sitesinin daha önceden belirlediği komisyon oranı üzerinden kazancını elde eder.


Bunu yaparken de internette faaliyet gösteren herhangi bir siteye sahip olmadan,yukarıda saydığım internet araçlarından faydalanarak çok güzel kazançlar elde ederler.

Yapılan iş,sadece ürünü satmaya yarayacak doğru reklam kampanyaları için albenisi olan metinler bulmak ve bunları bu internet ortamlarında yayınlamak !

Hepsi bu kadar !

Herkese bol kazançlar…
Devamını Oku

22 Mayıs 2011 Pazar

GOOGLE KAZANÇLARI EĞİTİM SETİ İNCELEMESİ

Herkese selamlar,

Bugünkü yazımda son zamanlarda adından sıkça bahsettiren Google Kazançları Eğitim Seti hakkındaki incelememi sizlerle paylaşmak istiyorum.



Musa Erdoğmuş’un hazırlayıp sunduğu Google Kazançları Eğitim Seti,adından anlaşılacağı üzere daha çok internetin 1 numaralı arama motoru olan Google’a ait araçlar vasıtasıyla netten gelir elde etmenin yöntemlerini esas alarak,diğer internetten para kazanma yöntemlerini de sırasıyla öğreten bir e-üründür.

Google Kazançları Eğitim Seti yine önceki yazılarımda da sizlere anlattığım diğer eğitim setleri gibi yazılı,resimli ve videolu anlatımlarıyla her kesimden insanın anlayabileceği düzeyde geliştirilip siz kullanıcılara sunulmuş çok kapsamlı bir internetten para kazanma kitidir.



Bu eğitim seti içerisinde ;

- 5 Adımda Google Kazanç Başarı Formülü

- Yüksek Kar Marjlı Ürünlerin Kaynakları

- Para Kazandıracak Ürünleri Seçme Kriterleri

- Google AdWords Kampanya Yönetimi ve Test Yapma Metodları

ve daha birçok önemli konularda uzmanlaşmanızı sağlayacak yöntemlerin resimli ve videolu anlatımlarını bulacaksınız.

İşin güzel tarafı,hepsi bunlarla kalmıyor…

Bu eğitimlerin yanında sete hemen sahip olanlara set ile birlikte verilecek harika bonuslar da bu setin önemli bir artısı.

İnternetten para kazanmak isteyenlere önemli derecede fayda sağlayacak bu bonusları da incelemek için buraya tıklayınız.

Kendine bir ek gelirden daha fazlasını isteyenlerinize zaman kaybetmemelerini tavsiye ederim.Çünkü bu harika ürünün şimdiki fiyatı kısa bir zaman sonra yoğun taleplere bağlı olarak artacağı yönünde.

Herkese bol kazançlı günler dilerim.

Daha fazla bilgi ve kullanıcı yorumlarına burdan ulaşabilirsiniz.
Devamını Oku

18 Mayıs 2011 Çarşamba

AFFILIATE MARKETING SİSTEMİNİN GERÇEKLERİ



Arkadaşlar hepinize merhabalar,

İnternet dünyasında yıldırım hızıyla gelişip büyüyen Affiliate Marketing Sistemi hakkında bugünkü yazımda daha çok sistemin geleceği üzerinde öngörülen bazı gerçekleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gelişen pazar ekonomisi içerisinde nerdeyse artık en güçlü pazarlama silahı haline gelen internetin vizyonu geniş,gelecek için oldukça akılcı çözümler üretebilen girişimcilere tartışmasız en iyi kazanç yollarını sunması her kesimden insanın hemfikir olduğu bir gerçektir.

İnsan bu dünyada iki şekilde para kazanabilir.

İlki,bilek gücü dediğimiz birçoğu ağır iş kollarında günde 8 ile 12 saat arası değişen çalışma saatlerine sahip,hayat düzleminde emek-kazanç karşılaştırmasında çoğumuzun pek de memnun kalmadan öteye göçtüğümüz iş şartları vasıtasıyla belirli bir kazanç sağlayabilir.

İkincisi,akıl gücü dediğimiz,yine kendine göre bazı zorlukları olan ama emek-kazanç karşılaştırmasında bilek gücü ile kazanılan gelire kıyasla,yeri geldiğinde bir değil beş gömlek daha üstün bir seviyeye erişebildiğimiz ve en önemlisi tek başına karar alma-verme mekanizmasındaki özgürlük ile donatılmış olarak tanımlayabileceğimiz bir güç sayesinde para kazanılabilir bu dünyada.

Feleğin çemberinden geçmiş her akl-i selim kişiden sıklıkla duyduğum o söz gibi.

“ İnsan ya aklından ya da sırtından kazanırmış ” .



     

Yani para kazanmak isteyen bir kişi,ya bir başkasının kendisine emrettiklerini yapacak ya da kendi aklını kullanıp kendi kendinin patronluğunda ve sadece kendi istediği biçimde para kazanacaktır.



Global ekonomide sadece internet yoluyla on-line ticarette her yıl trilyonlarca dolar dönmektedir. Affiliate Marketing Sistemi ile yapılan satışlar bu pastadan önemli derecede pay almaktadır.Bu sonuç itibariyle,dünya ticaret uzmanlarının gelecek beş yıl için öngördükleri şey,on-line satışların hemen hemen yarısına yakın bir bölümünün Affiliate Marketerlar yani biz Satış Ortaklarının aracılığıyla gerçekleşeceği gerçeğidir.



Bu sebepten ötürü,akıl sahibi her girişimci kişiliği,ben ve bu işten hatırı sayılır gelirler elde eden diğer Satış Ortağı kimseler gibi Affiliate Marketer (Satış Ortağı ) olmaya çağırıyorum.

Ben de internetten para kazanma yöntemlerini keşfetmeden önce,yukarıda belirttiğim üzere birinci şekildeki gibi para kazanmaya çalışan gruptan biriydim.

Ama,yine internet sayesinde tanıştığım Kazanç Sistemi Eğitim Programı sayesinde artık ben de kendimi ikinci gruba dahil etmiş ve gün geçtikçe artan bir hızla başarı basamaklarını tırmanmaktayım.

Çünkü artık ben de “ bunu ben yaptım” diyebiliyorum.

Bunu sadece ben kendim istediğim için yapıyorum ”diyebiliyorum.

Çünkü artık ben de onlar gibi kazanabiliyorum.

Eğer sen de bu cümleleri gerçekten söyleyebilmek istiyorsan,şimdi kendin için bir şey yap.

Asla kaybeden olmayacaksın.Bu eğitim programı sayesinde sen de kendine yeni bir hayat yaratabilirsin.

O kazananların yaptıkları tek şey,kendilerine güvenmek ve bu işi başarabileceklerine inanmaktı.

İnan bana,senin onlardan hiçbir eksiğin yok ! İhtiyacın olan şey öncelikle kendine inanmak ve bu eğitim setinde sana öğretilecek olan adımları uygulamak.

Daha fazla bilgi ve kanıt videolarını izlemek istiyorsan buradan ulaşabilirsin.
Devamını Oku

17 Mayıs 2011 Salı

‘’ İNTERNETTEN PARA KAZANMAK BU KADAR KOLAY OLAMAZ ! ’’




Merhaba Arkadaşlar,

Bana gönderilen e-postalardaki sorular arasında bazen satır aralarında bana da tebessüm ettiren cümleler yok değil ! :)

" İNTERNETTEN PARA KAZANMAK BU KADAR KOLAY OLAMAZ ! "

Neden olmasın ki ?

Modern bir çağda yaşıyorsak,bundan daha makul ne olabilir ki ?

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna saniyeler içerisinde bilgi iletme,canlı olarak görüşüp konuşabilme gibi bundan elli yıl öncesinde sadece hayal edilebilen bir teknolojik gelişme içerisinde yaşıyor isek ve hepimizin ortak gayesi mutlu bir yaşama sahip olma ise,bu idealimizi gerçekleştirebilecek devasa bir boyutu olan internetin gücünü küçümsemek,gelinen şu zamanda yapılabilecek en büyük hataların başında yer alır.

Gelişen dünya pazarında ürün sahiplerinin daha az maliyetle daha çok kar elde etme arzusu,onları ürün tanıtımlarını mümkün olan en çok sayıdaki kitlelere ulaştırma konusunda her zaman için farklı yöntemlere başvurma yoluna sevk etmektedir.




Oluşturulacak pazar stratejileri içerisinde teknolojik kaynaklardan istifade etmek,bugünün girişimcilerinin vazgeçilmezidir.

İşte tam bu noktada internet,gelirlerini arttırmak isteyen her akıl sahibi girişimci için devreye girmektedir.





İnternet içerisinde var olan arama motorları ( Google,Yahoo,Bing,vs. ) ve özellikle günden güne büyüyüp gelişen Sosyal Paylaşım Siteleri ( Facebook,Twitter,MSN,YouTube vs.) sayesinde bugün her insan için nerdeyse her şey bir tıklama mesafesine kadar gerilemiş durumdadır.

İnternetin bu dudak uçuklatan gücü,pazarlama dünyasının da iştahını haliyle kabartmıştır.

Sırası gelmişken,internetin tartışmasız bu gücü hakkında sizlere sadece yakın geçmişten bir hatırlatma yapayım istiyorum.




Yeni yıla girerken uzun yıllardır tek adam rejimleriyle yönetilen ülkelerde ortaya çıkan büyük reform hareketlerinin birkaç gün gibi kısa zaman dilimleri içerisinde gerçekleştirilen organizasyonlarının arka perdesinde,özellikle Facebook gibi bugün 400 milyondan fazla kullanıcısı olan Sosyal Paylaşım Sitesinin varlığı,yadsınamaz bir gerçektir.

Ya da dünyayı sallayan şu Wikileaks olayı…

Ortaya çıkışından hemen sonra çok çok kısa bir zaman içerisinde internet sayesinde duymayanımız kalmamıştı.Hatta meraklısına konuyla alakalı istediği her türlü gizli belgeye anında ulaşabilme gücü vermemiş miydi,şu internet ?

Neyse,bunlar politik şeyler ve şimdi konumuz dışı.

İşte,biz affiliateçiler ya da Türkçe deyimiyle Satış Ortakları için de internet artık para kazanma kapımız olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Ortalıkta gezinen bir sürü tıkla kazan,anket doldur kazan,e-mail oku kazan gibi zaman-kazanç düzleminde bir analiz yaparsak,Affiliate Marketing Sistemi ile asla kıyaslanamaz bir kazanç miktarıyla karşı karşıya kalırız.

Çünkü bu yöntemlerle harcanılan zamanın karşılığında elde edilecek gelir,Affiliate Marketing yöntemleriyle aynı zamanı harcayarak elde edilecek kazancın yanında eskilerin deyimyle “ esamesi bile okunmaz “ .  :)

Bu gerçeği,bu işten para kazanan biri olarak burada bir kez daha ısrarla vurgulamak isterim.




Yazımın başında da belirttiğim gibi,Affiliate Marketing ( Satış Ortaklığı ) sistemi ile kazanç elde etmek,internet gibi bir platform aracılığıyla yukarıda saydığım nedenlerden ötürü pek tabii “ bu kadar kolay olur ” .

Affiliate Marketing ( Satış Ortaklığı ) Sistemi hakkında daha geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Devamını Oku

16 Mayıs 2011 Pazartesi

GOOGLE ADWORDS NEDİR ,NASIL İŞLER ?

GOOGLE ADWORDS NEDİR ,NASIL İŞLER ?







Arkadaşlar,bugün sizlere Affiliate Marketing sistemi ile internetten para kazananların çoğunun başvurduğu ve vazgeçilemezi durumunda olan Google Adwords’ü anlatmaya çalışacağım.

Bildiğiniz gibi,Google internet arama motorları içerisinde birinciliğini kimseye kaptırmayan internet platformudur.Google internet kullanıcılarına hergün daha çok büyüyerek gelişmekte olan hizmetler portfolyösü içerisinde internet yoluyla reklam yapma işlemini düzenlediği hizmet ağıdır.

Bu sistem içerisinde ürün yada hizmetleri ile ilgili tanıtım yapıp kazanç elde etmek isteyenler,ürünlerini hazırladıkları metin reklamlar yoluyla Google Adwords’te yayınlatırlar.Hepimizin hergün Google’da arama yaparken ekranın hemen sağ tarafında görünen reklamlar,işte bu reklamlardır.Arama yapan insanlar bu ilan ya da metin reklamlar diyebileceğimiz linklere tıklayıp,ürün alımını gerçekleştirdikten sonra elde edilen komisyon, affiliate üyelerine aktarılır.

Peki,Google Adwords’e nasıl reklam verilir ?

Affiliate Ağına üye Satış Ortakları reklamını yapmak istedikleri ürünleri belirledikten sonra hazırlayacakları ilan metinlerini mümkün olan en optimum seviye getirdikten sonra ücretsiz sahip olunan Google Adwords hesaplarından reklam bütçesini de yaptıktan sonra reklamlarını Google Adwords’te yayınlatabilirler.



En optimum seviye derken ? !

En optimum seviyeden kastım,reklamını yapacağınız ürünün internetten o ürün grubuyla ya da çeşidiyle arama yapanlara ulaşmasını,onların sizin yaptığınız ilana bakıp,yönlendirilen ürün sitesinden ürünü satın almalarını sağlayacak kadar etkili bir ilan metni hazırlama aşamasıdır.

Bu süreçte yapmanız gereken ürünle ilgili anahtar kelimeler bulmaktır.

Anahtar kelimeleri nasıl bulabilirim ?

Anahtar kelime bulma ile ilgili internette bir sürü program mevcuttur.Hatta Google size bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini de Google Adwords’te çok güzel anlatıyor.Ama bana sorarsanız anahtar kelime bulma programları arasında tavsiye edebileceğim en iyi kaynak Keywords Elite 2.0 programıdır.

Anahtar kelime neden bu kadar önemli ?

Çünkü, Google Adwords’te yayınlatmak istediğiniz reklamların size olan maliyetlerini en düşük seviyede tutmanızı sağlar.
Google,gösterilecek her reklam ilanı için sizden tıklama başına ücret alır.Siz reklamınızı hazırlarken yapacağınız bütçede reklamınıza her tıklama başına ödemek istediğiniz miktarı belirlersiniz.Sizin verdiğiniz miktar ne kadar yüksek olursa reklamlarınızın Google’da arama yapanların ilk karşılaşacağı sayfalarda görülme oranı o derece artar.

Maliyetten kastım,öyle deniz derya rakamlar değildir.0,05-0,10 ya da daha pahalı olsa 0,30-1,00 TL. civarındadır.

Bu kadar az mı ?

Evet,bu kadar az.Çünkü Google PPC ( Pay Per Click ) metoduyla çalışır.Yukarıda da
belirttiğim gibi tıklama başına ücret alır.

Küçük bir örnek vereyim.

Eğer siz hazırlamış olduğunuz bir reklam metni için, Google Adwords hesabınızdaki bütçenizden TBM (Tıklama Başına Maliyet )i 0,05 TL olarak belirlediniz.Günlük toplam kullanılabilir bütçenizide 30 TL. olarak belirlediniz diyelim.

Bir hesap yaparsak ;

1 günde sizin reklamınız eğer 500 kere tıklanırsa,ki bu rakama ulaşmak çok çok zor ;
500 x 0,05 = 25 TL. - Toplam reklam maliyetiniz

Yani sizin bütçenizde hala 5 TL.lik bakiyeniz sonraki 100 tıklama için mevcuttur.


Peki,her gün bu kadarlık bir meblağ mı harcamamız gerekiyor ?

Hayır,dediğim gibi bir reklamın günlük tıklanma oranı çok çok nadir bu seviyelere ulaşır,zaten bu demektir ki,sizin reklamınız müthiş derecede etkili olmuştur.yine
kabaca bir hesap yaparsak;

Yapılan araştırmalar ve istatistiklere göre ortalama yapılan her 75 tıklamada bir satış işlemi gerçekleşmektedir.

Bu hesaba göre ;

Eğer 500 kere tıklansanız bu sizin reklamını yaptığınız üründen en az 6-7 tane satmışsınız demektir.Ve sizin bu üründen aldığınız satış başı komisyonunuz ortalama bir değer olan % 50 ise,ürün ücretini 50 TL olarak kabul etsek bile,bu satışlar toplamında;

6 x 50 TL = 300 TL. -( Toplam Satış Geliri )
300 x % 50 = 150 TL. -( Toplam Komisyon Geliriniz )
25 TL.yi reklam maliyeti olarak Toplam Komisyon Gelirinizden çıkartırsak,geriye kalan 125 TL. sizin bu reklamdan size kalan net gelirdir.Ve hepsi ananızın ak sütü gibi helaldir,güle güle harcayınız.  :))

Bütün bunlara erişebilmek için yapmanız gereken en iyi anahtar kelimeleri bulmanız konusu da dahil bu işten en çok nasıl para kazanılır sorunuza cevap veren eğitim setlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Umarım,sizin için yeterince açıklayıcı olmuştur.

Hepinize bol kazançlar…
Devamını Oku

15 Mayıs 2011 Pazar

AFFILIATE MARKETING SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Merhabalar herkese,

Affiliate Marketing Sistemi ile ilgili merak edilen konular arasında ilgilenen arkadaşlardan aldığım sorular içerisinde şu soru da var.

Bu işi herhangi bir eğitim setinin yardımı olmadan,tek başımıza başaramaz mıyız ?

Bugünkü yazımın konusunu bu soruya genel olarak cevap vermek için ayırıyorum.

Kısaca cevaplamak gerekirse,EVET,hiçbir yardım almaksızın kendi çabalarınızla sürekli deneme-yanılma metoduyla,internette yüzlerce saat geçirdikten ve binlerce dolar kaybettikten sonra öğrenebilirsiniz.




Ama şunu bilmenizi isterim ki,yetersiz ve eksik bilgiyle,hiçbir ücret ödemeden saatlerce araştırıp bulacağınız,içeriği de bedava olmasından dolayı yeterli olmayan ve çoğu İngilizce olan o kaynaklardan anlayacağınız kadarıyla bu işe girişmeniz,sizi sükut-u hayale erdirebilir.



(Sadece kaç gece internetten işin nedirini,nasılını anlamak için kaç tane yabancı kaynaklı site,forum okuyup,kaç tane video izlediğimi ben bilirim!)  :)

İşte bu yüzden bu işe başlarken Affiliate Marketing konusunda ehil olan,yıllarını bu işe vermiş,tecrübe sahibi,gerektiğinde anında sizinle iletişime geçip sorularınıza anında tam ve yeterli bir düzeyde cevap verebilecek uzmanlığa sahip insanların kişisel danışmalığından yararlanmanızı öneririm.



Peki bu kişilere nasıl ulaşabiliriz ?

Bu işin en basit tarafı.Bu bloğumda sizlere aralıklarla tanıtmaya çalıştığım,Affiliate Marketing sistemi ile internetten nasıl para kazanılacağını gerek yazı gerekse videolu anlatımları ve de ücretsiz ömür boyu sürecek destek platformlarıyla sizlerle devamlı bilgi paylaşımı sağlayan eğitim setlerine,elde edeceğiniz kazançların karşılığında oldukça küçük bir meblağ ayırarak sahip olabilirsiniz.



Araştırmalarım sonucunda bu işin en iyilerini daha önceki yazımda da belirtmiştim.Bunların arasında benim de kaynak olarak aldığım öncelikli set Kazanç Sistemini sizlere de tavsiye ederim.Konuyla ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Bolca sağlık ve bolca kazançlar,efendim…
Devamını Oku

AFFILIATE MARKETING (SATIŞ ORTAKLIĞI) SİSTEMİ İÇİN TAVSİYELERİM

Merhaba Arkadaşlar,

Son zamanlarda internette gittikçe çoğalan “ İnternetten en kolay para kazanma yollarını ben biliyorum” cu bir takım kişilerin (!) ordan burdan topladıkları derme çatma bilgileri üç beş paraya insanlara satmaya çalıştıklarını gördükçe,bu işe hakkıyla emek vermişler adına üzülüyorum.

Bu yüzden bugünkü yazımı,bu işi gerçekten yıllarca araştırıp deneyerek en doğru yöntemleri bularak,emek vererek hazırlanmış piyasadaki gerçek uzmanların oluşturduğu eğitim setlerinin özelliklerini sizlere anlatmaya ayırıyorum.

Uzun süren araştırmalarım ve internette gezindiğim Forum sitelerindeki Kullanıcı Yorumlarına baktığımda,şu an için internet ortamında Affiliate Marketing ya da bildiğimiz adıyla Satış Ortaklığı Sistemi ile internet üzerinden gelir sağlamayı amaçlayanlara sorunsuz bir şekilde 7/24 internetten destek platformları ile hizmet verebilen ilk 5 ürün sıralamasında ;



\1 – Çağatay Berker ’e ait Kazanç Sistemi Eğitim Seti  
Bu ürünü incelemek için buraya tıklayınız.



2 – Teoman Arslan ‘ a ait Teobook Eğitim Seti 
Bu ürünü incelemek için buraya tıklayınız.



3 – Musa Erdoğmuş ‘ a ait Google Kazançları Eğitim Seti  
Bu ürünü incelemek için buraya tıklayınız.


4 – Gökhan-Seçkin Aykaç kardeşlere ait Goomass Eğitim Seti     


Bu ürünü incelemek için buraya tıklayınız.

5 – Yine – Çağatay Berker ’e ait olan Blog Bilimi  
Bu ürünü incelemek için buraya tıklayınız.

adlı ürünleri sayabilirim.

Her birinin içeriği bir diğerinden çok da farklı olmadığı halde tecrübelerine dayanarak aralarındaki birkaç öznel ipucu farklılıklarını sizlerle paylaşarak Affiliate Marketing Sistemi (Satış Ortaklığı Sistemi ) konusunda kendi farklılıklarını ortaya koyuyorlar.Yani anlayacağınız aslında hepsi “ internetten nasıl para kazanılır ” sorusunun cevabını ortak bir payda da kendi dillerine göre anlatıyorlar.

Bu ne demek oluyor ?

Demem o ki,hangi ürünü seçerseniz seçin,kendi sabır ve gayretlerinize göre hepsi de sizlere internetten para kazandırma konusunda tam da ihtiyacınız olan yöntemleri öğretiyorlar.

Benim de bu sistem ile tanışıp para kazanmama ön ayak olan ve araştırmalarım sonucunda da birinciliği kaptırmayan Çağatay Berker ’e ait Kazanç Sistemi Eğitim Setini internet sayesinde “ benim için hayal “ denilen kazançlara erişmek isteyen her akıllı girişimciye gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Kazanç Sistemi Eğitim Seti hakkında daha çok bilgi sahibi olmak ve kullanıcı yorumlarını okumak isteyenler buradan ulaşabilirler.
Devamını Oku

14 Mayıs 2011 Cumartesi

TEOBOOK İNCELEMESİ

TEOBOOK İNCELEMESİ




Arkadaşlar bügünkü yazımda internetten nasıl daha fazla gelir sağlayabileceğiniz konusunda çok önemli metodları açıklayan bir başka eğitim setini sizlere tanıtmak istiyorum.

Teobook, internetten yıllardır çok iyi gelirler elde eden Türkiye’deki Affiliate Marketing sisteminin önemli birkaç uzmanı arasında gösterebileceğim Teoman Arslan’ın yazı,videolu anlatım ve destek platformuyla güçlendirilmiş eğitim setidir.Hemen incelemek için buraya tıklayınız.

Son zamanların en güçlü pazarlama aracı olan internetin biz yeni çağ girişimcilerine sunduğu müthiş teknikleri hem de aman aman bir internet ya da yabancı dil bilgisi olmadan her yaştan geleceğe açık akıllı girişimcilere sunduğu sermayesiz para kazanma tekniklerini sizlere sunuyor.

Teobook Eğitim Setinde dünyanın internetten en çok kazandıran yöntemi olan ve benim gibi sayıları gün geçtikçe azımsanmayacak derecede artan Satış Ortaklığı Sisteminin bütün detaylarını hem de özellikle Sıfır Sermaye teknikleriyle öğrenebileceksiniz.

Teoman Arslan, yönetimindeki Affiliate Sisteminde uzmanlaşmış kadrosu eşliğinde hazırladığı Teobook Eğitim Setinde interneti kendilerine gelir kapısına dönüştürmek isteyenlere ihtiyaç duydukları tüm metodları öğretirken,ayrıca canlı web seminerleri düzenleyerek Teobook sahiplerinin tüm sorularına interaktif olarak anında cevap verebiliyorlar.Takıldığınız yerde bilmek istediğiniz cevabı anında sorup öğrenmek gibisi bu işi gerçek anlamda başarıyla yapmak isteyenler için sizde takdir edersiniz ki,vazgeçilemez bir fırsattır.

Siteyi incelediğinizde Sıfır Sermaye ile internetten nasıl para kazanılır ? gibi sorularınıza istediğiniz cevabı bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

İnanmakta zorluk çekenlerinize kanıt videolarına bir kez daha bakmasını tavsiye ederim.Teobook hakkında daha çok bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Devamını Oku