16 Mayıs 2011 Pazartesi

GOOGLE ADWORDS NEDİR ,NASIL İŞLER ?

GOOGLE ADWORDS NEDİR ,NASIL İŞLER ?







Arkadaşlar,bugün sizlere Affiliate Marketing sistemi ile internetten para kazananların çoğunun başvurduğu ve vazgeçilemezi durumunda olan Google Adwords’ü anlatmaya çalışacağım.

Bildiğiniz gibi,Google internet arama motorları içerisinde birinciliğini kimseye kaptırmayan internet platformudur.Google internet kullanıcılarına hergün daha çok büyüyerek gelişmekte olan hizmetler portfolyösü içerisinde internet yoluyla reklam yapma işlemini düzenlediği hizmet ağıdır.

Bu sistem içerisinde ürün yada hizmetleri ile ilgili tanıtım yapıp kazanç elde etmek isteyenler,ürünlerini hazırladıkları metin reklamlar yoluyla Google Adwords’te yayınlatırlar.Hepimizin hergün Google’da arama yaparken ekranın hemen sağ tarafında görünen reklamlar,işte bu reklamlardır.Arama yapan insanlar bu ilan ya da metin reklamlar diyebileceğimiz linklere tıklayıp,ürün alımını gerçekleştirdikten sonra elde edilen komisyon, affiliate üyelerine aktarılır.

Peki,Google Adwords’e nasıl reklam verilir ?

Affiliate Ağına üye Satış Ortakları reklamını yapmak istedikleri ürünleri belirledikten sonra hazırlayacakları ilan metinlerini mümkün olan en optimum seviye getirdikten sonra ücretsiz sahip olunan Google Adwords hesaplarından reklam bütçesini de yaptıktan sonra reklamlarını Google Adwords’te yayınlatabilirler.



En optimum seviye derken ? !

En optimum seviyeden kastım,reklamını yapacağınız ürünün internetten o ürün grubuyla ya da çeşidiyle arama yapanlara ulaşmasını,onların sizin yaptığınız ilana bakıp,yönlendirilen ürün sitesinden ürünü satın almalarını sağlayacak kadar etkili bir ilan metni hazırlama aşamasıdır.

Bu süreçte yapmanız gereken ürünle ilgili anahtar kelimeler bulmaktır.

Anahtar kelimeleri nasıl bulabilirim ?

Anahtar kelime bulma ile ilgili internette bir sürü program mevcuttur.Hatta Google size bu konuda nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini de Google Adwords’te çok güzel anlatıyor.Ama bana sorarsanız anahtar kelime bulma programları arasında tavsiye edebileceğim en iyi kaynak Keywords Elite 2.0 programıdır.

Anahtar kelime neden bu kadar önemli ?

Çünkü, Google Adwords’te yayınlatmak istediğiniz reklamların size olan maliyetlerini en düşük seviyede tutmanızı sağlar.
Google,gösterilecek her reklam ilanı için sizden tıklama başına ücret alır.Siz reklamınızı hazırlarken yapacağınız bütçede reklamınıza her tıklama başına ödemek istediğiniz miktarı belirlersiniz.Sizin verdiğiniz miktar ne kadar yüksek olursa reklamlarınızın Google’da arama yapanların ilk karşılaşacağı sayfalarda görülme oranı o derece artar.

Maliyetten kastım,öyle deniz derya rakamlar değildir.0,05-0,10 ya da daha pahalı olsa 0,30-1,00 TL. civarındadır.

Bu kadar az mı ?

Evet,bu kadar az.Çünkü Google PPC ( Pay Per Click ) metoduyla çalışır.Yukarıda da
belirttiğim gibi tıklama başına ücret alır.

Küçük bir örnek vereyim.

Eğer siz hazırlamış olduğunuz bir reklam metni için, Google Adwords hesabınızdaki bütçenizden TBM (Tıklama Başına Maliyet )i 0,05 TL olarak belirlediniz.Günlük toplam kullanılabilir bütçenizide 30 TL. olarak belirlediniz diyelim.

Bir hesap yaparsak ;

1 günde sizin reklamınız eğer 500 kere tıklanırsa,ki bu rakama ulaşmak çok çok zor ;
500 x 0,05 = 25 TL. - Toplam reklam maliyetiniz

Yani sizin bütçenizde hala 5 TL.lik bakiyeniz sonraki 100 tıklama için mevcuttur.


Peki,her gün bu kadarlık bir meblağ mı harcamamız gerekiyor ?

Hayır,dediğim gibi bir reklamın günlük tıklanma oranı çok çok nadir bu seviyelere ulaşır,zaten bu demektir ki,sizin reklamınız müthiş derecede etkili olmuştur.yine
kabaca bir hesap yaparsak;

Yapılan araştırmalar ve istatistiklere göre ortalama yapılan her 75 tıklamada bir satış işlemi gerçekleşmektedir.

Bu hesaba göre ;

Eğer 500 kere tıklansanız bu sizin reklamını yaptığınız üründen en az 6-7 tane satmışsınız demektir.Ve sizin bu üründen aldığınız satış başı komisyonunuz ortalama bir değer olan % 50 ise,ürün ücretini 50 TL olarak kabul etsek bile,bu satışlar toplamında;

6 x 50 TL = 300 TL. -( Toplam Satış Geliri )
300 x % 50 = 150 TL. -( Toplam Komisyon Geliriniz )
25 TL.yi reklam maliyeti olarak Toplam Komisyon Gelirinizden çıkartırsak,geriye kalan 125 TL. sizin bu reklamdan size kalan net gelirdir.Ve hepsi ananızın ak sütü gibi helaldir,güle güle harcayınız.  :))

Bütün bunlara erişebilmek için yapmanız gereken en iyi anahtar kelimeleri bulmanız konusu da dahil bu işten en çok nasıl para kazanılır sorunuza cevap veren eğitim setlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Umarım,sizin için yeterince açıklayıcı olmuştur.

Hepinize bol kazançlar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder