25 Mayıs 2011 Çarşamba

AFFILIATE MARKETING SİSTEMİNDEKİ PÜF NOKTALAR




Merhaba Arkadaşlar,

İnternet içerisinde bir web site sahibi olmadan nasıl para kazanılır konusu,Affiliate Marketing Sistemi ile yeni tanışanlarınızın akıllarında kısmen de olsa soru işaretleri uyandırıyor.




Bu nedenle konuyu ana hatlarıyla birlikte biraz daha açarak önemli püf noktaları üzerinde durmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Affiliate Marketing Sistemi için aslında halihazırda dünya tarihinin en eski çağlarında iken var olan ticari mesleklerden Komisyonculuğun yaşadığımız çağdaki modernleşmiş adıdır diyebiliriz.

Mevzu böyle olunca,herkesin aklına ilk gelen mutlaka şu oluyor :

- Kimin malını kime satacağız ?

Affiliate Marketing Sistemi her ne kadar Komisyonculuk mesleği ile ilişkilendirilebilse bile, çoğu ekonomi uzmanı gibi bence de dünya tarihinin belki de gelmiş geçmiş en iyi pazarlama aracı olan internet sayesinde var olabilen,zaman-mekan ilişkisini bir anlamda ortadan kaldıran sanal platformların aracılığıyla ürün sahibini,müşteriyi ve yukarıda belirttiğim gibi komisyoncu öğelerini birbirlerinden bağımsız,bildiğimiz anlamda herhangi bir pazarlama ve satış ilişkisine girmeden ürün satımının gerçekleşebildiği bir sistemdir.

Biliyorum bu açıklama belki de biraz uzun oldu,ama sistemin mantığını ve önemli püf noktalarını göstermesi açısından çok değerli bir tanım olarak kabul etmeliyiz.

Bir örnek verecek olursak ;

Ahmet Bey,küçük ölçekli işletmesinde sağlık sektöründe kullanılmak üzere çeşitli bitkisel zayıflama ürünleri üretmektedir.



Ahmet Bey’de her işletme sahibi gibi yaptığı işten en düşük maliyetle en yüksek karı hedeflemektedir. İşletmesinin ortalama seviyelerde olan gelirlerini arttırmak için daha büyük pazarlara girerek daha çok ürün satışı gerçekleştirmek istemektedir.

Ama piyasada var olan pazarlama ve reklam araçlarının yüksek bedelleri karşısında aynı anda hem daha çok kişiye ulaşma hem de daha çok satış gerçekleştirme adına internetteki bir affiliate sitesi ile anlaşır.





Affiliate Programı ya da sitesi ürün sahibi ile anlaştığı üzere her ürün satışı için,ürün sahibi adına ürünün reklamını yapıp satışını gerçekleştirmede aracılık yapacak kendi site üyelerine verilecek komisyon oranlarını belirler.




Affiliate sitesine kayıtlı üyeler,site içerisinde gösterilen ürünlerden istediklerine Google,Yahoo-bing,MSN,YouTube,Facebook,Twitter ve daha nice sanal platformlarda yazılı veya görsel reklam kampanyaları yaparak,ürün satışını sağlarlar.Doğru yapılan reklam kampanyaları sayesinde gerçekleşen satışlardan da affiliate sitesinin daha önceden belirlediği komisyon oranı üzerinden kazancını elde eder.


Bunu yaparken de internette faaliyet gösteren herhangi bir siteye sahip olmadan,yukarıda saydığım internet araçlarından faydalanarak çok güzel kazançlar elde ederler.

Yapılan iş,sadece ürünü satmaya yarayacak doğru reklam kampanyaları için albenisi olan metinler bulmak ve bunları bu internet ortamlarında yayınlamak !

Hepsi bu kadar !

Herkese bol kazançlar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder