13 Mayıs 2011 Cuma

AFFILIATE MARKETING SİSTEMİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER




Sımsıcak merhabalar hepinize,

Bu paylaşım platformunda ilk yazımı yazdığım günden itibaren tanıdık tanımadık bir çok insandan telefon ya da e-mail yoluyla konuyla alakalı pek çok soru alıyorum.

Bu yüzden Affiliate Marketing Sistemi ile ilgili sıklıkla kullanacağımız,bilinmesi gerekli bazı önemli terimleri bugünkü yazımın konusu olarak seçtim.

Konuyu bilmeyenlerinize daha önceki yazılarımı sağ taraftaki konu başlıklarına tıklayarak okumanızı tavsiye ederim.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Affiliate Marketing Sistemi internet ortamında bir başkasının ürününü yine mevcut olan internet kaynakları yardımıyla pazarlayarak gelir elde etme işlemidir.Hepinizin anlayacağı üzere Yeni Çağ Komisyonculuk Yöntemi de diyebiliriz.







Peki bu Affiliate Marketing Sistemi nasıl işliyor ?

Bu sistemde ürün sahibi internet yoluyla daha çok alıcıya ulaşıp daha çok gelir elde etmek için internette Affiliate Marketing Sistemi ( Satış Ortaklığı Sistemi ) ile hizmet veren internet siteleri ile anlaşma yapar. Affiliate Marketing Sistemi ile çalışan bu siteler kendi bünyesinde kayıtlı affiliate ( Satış Ortağı ) üyeleri aracılığıyla ürünü yine internet araçları (Google,Yahoo,Facebook,Twitter,MSN vs.) vasıtasıyla Satış Ortaklarının çeşitli reklam kampanyalarıyla mümkün olan en çok sayıdaki kitlelere ulaştırıp satın alınacak ürünlerden %30 -%75 arası değişen komisyonları Affiliate üyelerine ulaştırır.

Bu bağlamda sistemin işleyişinde öncelikle çok önemli rol oynayan internet araçlarını tanıyalım.




Çoğumuz her gün bilmediğimiz onlarca konu hakkında bilgi sahibi olmak için Google,Yahoo vs. arama motorları dediğimiz platformlara başvuruyoruz.Bugünün dünyasında bilginin en pahalı şey olduğu gerçeğini düşündüğümüzde internet gibi bir aracın,araştırdığımız veya ulaşmak istediğimiz bilgiye bir tıklama mesafesine kadar bizleri yakınlaştırması işte bu internet arama motorları sayesinde olmaktadır.

Ek bir bilgi olarak,sadece Google’a her gün dünyanın dört bir tarafından ortalama 200 milyon kişinin tıklama yaptığı gerçeğine diğer arama motorlarını ve de Sosyal Paylaşım Sitelerini de hesaba katarsak,her akıllı girişimci için günlük olarak internetin ne kadar büyük ve vazgeçilmez bir pazarlama aracı olduğunu sanırım herkes anlamıştır.

Şimdi gelelim, Sosyal Paylaşım Sitelerine…

Facebook,Twitter,MSN,YouTube gibi insanların istedikleri an dünyanın bir diğer ucuna saniyeler içerisinde ulaşabilmesini sağlayan Sosyal Paylaşım Siteleri de Affiliate Marketing Sistemi ile uğraşanlara ne kadar da devasa bir pazar sunduğu gerçeğini de unutmamalıyız.

Affiliate Marketing Sistemi ( Satış Ortaklığı Sistemi ) ile hizmet veren internet siteleri hangileridir ?






 İnternette bu sistem ile çalışan pek çok site mevcuttur,ama bünyesinde bulundurduğu neredeyse 14000 farklı ürün çeşidiyle benim gibi diğer pek çok satış ortağının vazgeçilmezi durumunda olan Clickbank adlı siteyi ilk sırada sayabiliriz.Clickbank ‘ın yanı sıra gün geçtikçe büyüyen bir diğer Affiliate Ağı olan Plimus’u da saymadan geçemeyiz.



Peki bu işi sadece yabancı Affiliate Siteleri yardımıyla mı yapacağız ?

Hemen söyleyim…Nayır !  :)

Affiliate Marketing ya da diğer adıyla Satış Ortaklığı sistemini güzelim Türkiyemizde hayata geçirmiş ilk platform Xticarettir.Son zamanlarda yeni yeni kurulan ve gelişmeye başlayan bir diğer Türk Affiliate Ağı da ClickMerkezdir.

Xticaret gerek tecrübesiyle gerek altyapısı itibariyle Türk satış ortaklarına kesintisiz hizmet vermektedir. Halihazırda bünyesinde Clickbank ya da Plimustaki kadar ürün çeşitliliği olmaması bu sistemin Türkiye de ne kadar da yeni olduğunun bir sonucudur.Türkiyede de sayıları her geçen gün daha da artan satış ortakları ve ürün yelpazesinin gelişmesi sonucunda internetten para kazananların sayısıda doğru orantılı bir biçimde artacaktır.

Şayet sen de " Yeter artık,ben de onlar gibi kazanmak istiyorum " diyorsan veya sen de internetten gün geçtikçe artış sağlayan bir gelire ulaşmak istiyorsan,sana bu kazanç yolunda yardım edecek,yol göstericin olacak şeye buradan ulaşabilirsin.

Ben sana sadece amaçlarına erişmek için gidebileceğin yolu gösterebilirim.Bunu başarma isteğin içinde yoksa inanmıyorsun demektir.Ve dostum şunu bil ki ;

İnanmayanlar asla başaramazlar !

Bütün bu anlattıklarımdan sonra hala içinde bir yerlerde bir takım kurtlara yol veriyorsan,onları yok etmen için başka insanların bu konu hakkında ne dediklerine kulak ver.Bakmak istersen bu işten gerçekten para kazanan insanların kendi videolarını da buradan izleyebilirsin.

Aşağıda Affiliate Marketing Sistemi ile harika gelirler elde etmiş insanların kazanç tablolarına da bir bak istersen.


 

 


Bu işin piri sayılacak Amerikalıların bir lafı vardır.

GO FOR IT.  

Türkçe deyimiyle İşin üstüne git !

Ben de sana son söz olarak ;

Kazanmak ve Başarmak için diyorum ki ; GO FOR IT !   :)

Tekrar görüşmek dileğiyle,hoşça ve sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder