9 Mayıs 2011 Pazartesi

AFFILIATE MARKETING SİSTEMİNDE TARAFLAR




Sevgili Arkadaşlar,daha önceki yazımda sizlere Affiliate Marketing hakkında biraz bilgi vermiştim. Bugünkü yazımda bu konuya daha da bir açıklık getirmek istiyorum.

Affiliate Marketing ya da Türkçe adıyla Satış Ortaklığı sisteminde bilinmesi gereken dört taraf söz konusudur.

Bu sistemde Alıcı ; ürün ya da hizmeti satın alan kişiyi , Satıcı ; ürün sahibini , Satış Ortağı ; ürün ya da hizmeti internet tabanında Affiliate Ağına sahip bir internet sitesi içerisinden pazarlayarak satışa aracılık eden kişiyi , Affiliate Ağı ; internette sahip olduğu ağ üzerinden ürün sahibi ve Satış Ortakları arasındaki komisyon işlemlerini düzenleyen kişiyi tanımlar.

Alıcı , hepimizin anladığı üzere ürün ya da hizmete ücreti karşılığında sahip olmak isteyen kişiyi yani bildiğimiz müşteriyi tanımlar.Alıcı sahip olmak istediği bir ürünü ya da hizmeti genelde internetteki arama motorları sayesinde araştırıp,inceleyip o ürünün ya da hizmetin kendisi için uygunluğuna karar vererek internet üzerinden alan kişidir.Kendi bütçesine uygun en iyi kalite ve koşullara sahip ürüne mağaza mağaza ya da dükkan dükkan dolaşıp zaman kaybetmektense evinden,oturduğu yerden dünyanın bir diğer ucunda da olsa hem de daha çok çeşitlilik arasından en doğru kıyaslamayı yapacak kadar bilgi sahibi olduktan sonra gönül rahatlığıyla istediği ürün ya da hizmete kavuşmuş olur. Sonuçta,Alıcı mutludur.

Ürün sahibi,ürünlerini ya da hizmetlerini sahip olduğu internet sitesi aracılığıyla satmaya çalışan firma sahipleridir.Gelişen dünya ekonomisi içerisinde firma sahipleri ürünlerini veya hizmetlerini daha çok alıcıyla buluşturarak daha yüksek kazançlar elde etmeyi amaçlamaktadırlar.Ticari kazanç sağlama gayesiyle denenebilecek her türlü aracıda denemekten geri kalmıyorlar.İşte,Affiliate Marketing de son yıllarda hızla gelişen internetin ürün sahiplerine sağladığı en çok kişiye satış yaparak yüksek cirolar elde etme rüyalarını oldukça kolaylaştırıyor.Bu sistem sayesinde daha kısa zamanda ve daha az reklam giderleriyle daha çok kazanımlar elde ediyorlar.

Hal böyle olunca,internet sayesinde insanların akıl almaz hızlarda birbirleriyle iletişime geçerek denedikleri ürün ya da hizmetin reklamını paylaşarak ürünün tanınması ve satın alınması konusundaki müthiş gücünü en kolay yoldan bu Affiliate ağlara sahip sitelerle anlaşarak satışlarını arttırıyorlar.Ve bu reklam süreci içerisinde kendileri ürün kalitesi ve diğer ar-ge çalışmalarına odaklanabiliyorlar.Böylelikle Affiliate sitesine üye satış ortaklarının çabalarıyla var olan servetlerini gün geçtikçe arttırıyorlar.Sonuçta, Ürün sahibi de mutludur.

Affiliate Ağı sitelerinin sahipleri de,satış ortaklarını ürün sahipleriyle buluşturduklarından,bir nevi aracılık ettiğinden kendilerine düşen payı alıyorlar.Al gülüm,ver gülüm oyunu içerisindeki değerli yerini almış oluyor.Sonuçta, Affiliate Ağı sahipleri demutludur.

" İyi güzel diyorsun da,peki biz ne kazanacağız bu işten de biz de mutlu olalım ? " :)

Siz hiç merak etmeyin. :) İşin en güzel,en eğlenceli kısmı bizleri yani Satış Ortaklarını ilgilendiriyor.

Affiliate Marketing sistemi ile satış ortağı olunan ürün ya da hizmetin biraz araştırmacı ruhuna sahip kişiler için çok eğlenceli bile diyebileceğim reklam yöntemleriyle sadece biraz dikkat ve sabırla inanılmaz kazançlara doğru yelken açabileceksiniz.Ve en önemlisi bütün bunları hiçbir yabancı dil ya da teknik bilgiye sahip olmasanızda yapabileceksiniz.




İnternette sörf yaparken nereye nasıl gitmek istediğini bilenler en doğru dalganın oluşup gelmesini beklerler.

Senin için o dalga burada oluşmaya başladı.Ve sen hala nereye gideceğini bilmiyorsan,beklemede kalacaksın demektir.Beklemek belki birçok şey için iyi olabilir.Ama konu hayatta nereye varmak istiyorsun ise,kendin için yapabileceğin en kötü şeydir.

Bugün kendin için en iyi olduğuna inandığın şeyi yap.




" Artık ben de kazanmak istiyorum " diyorsan sana bu yolu gösterebilirim.Sana düşen şey,sadece kendinin de bu işi başaracağına inanmak ve ben de kazanmak istiyorum demek.

Hazır mısın ? İşte burada başlıyor.Buraya tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder